Den første gang jeg blev introduceret for spinatlasagne, var hjemme hos min svigerfar og J’s bonusmor for en 14 år siden, og siden da har den været fast bestanddel i vores madrepetoire, dog med diverse ændringer gennem årene. Jeg havde ellers helt glemt alt om den, da jeg forleden sad og kiggede i vores opskriftsbog med alle vores helt specielle og personlige opskrifter, og i går skulle så være dagen hvor den igen skulle nydes.
Tomat- og spinatlasagne:
1 ps optøet og vredet helbladet spinat
1 finthakket løg
1 brik mornaysauce
1 tsk stødt muskatnød
salt og peber
Tomatsauce:
1 ds hk tomat
1-2 presset hvidløg
balsamico
salt og peber
Revet ost
Svits løgene i en gryde, tilsæt spinaten og svits et par minutter. Herefter røres lidt over halvdelen af mornaysaucen i og spinatfyldet bringes i kog under omrøring, så fyldet jævnes. Smag til med muskat, salt og peber og sluk for varmen.
De hakkede tomater blendes sammen med pressede hvidløg og smages til med balsamico, salt og peber. Du kan også bruge friske tomater og fremgangsmåden er næsten den samme. Dog skal tomaterne hakkes i stedet for at blendes, men herefter blandes med hvidløg, balsamico, salt og peber. Og smages til.
Lasagnen lægges sammen i ca. 3-4 lag med skiftevis spinat, tomat, og lasagneplader. Slut af med spinat og tomat, hvorefter det sidste af mornaysaucen hældes over. Den revede ost venter jeg med, da min erfaring er, at osten ellers bliver alt for mørk.
Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, tag den ud og fordel posen med revet ost på toppen og giv lasagnen små fem minutter mere. Så bliver osten helt perfekt!
Hvis man har tid til det, så lad lasagnen hvile i fem minutter, inden man spiser – dermed når den at “sætte sig” og man kan skære pænere stykker :)
Velbekomme.
Mums det lyder godt – dejligt at have dig tilbage….
Den kan helt sikkert anbefales :)
Tusind tak Merethe – det er også dejligt at være tilbage ♥
Rigtig god dag til dig.